neděle 30. října 2011

Péřová ozdoba do vlasů/ Feather hairclip

Jak již bylo níže zmíněno v  DIY ideas článku týkající se nové kolekce J.P.Gautiera a jeho doplňků, vytvořila jsem návod na ozdobu do vlasů. Původní iniciativa byla nevypadat jako exotické ptactvo a snad byla tato představa splněna. No, posuďte sami...
As I said in my DIY ideas article I made this feather hairclip. I hope I don't look as some exotic bird. So judge for yourself...


čtvrtek 27. října 2011

DIY inspiration - Christian Dior

Inspirativní módu v období Fall 2011 Haute Couture nabízí Christian Dior. Modely hýří až příliš saturovanými barvami a vše doplňují pestrobarevné doplňky. Nevím, zda mám odvahu jít v podobných modelech do ulic tak, abych nevypadala jako uprchlá klaunka z cirkusu, ale trocha veselosti neublíží. Proto zatím přemýšlím nad tím, zda bude dobré vyrobit brož, náramek nebo pásek...

Image: elle.com

středa 26. října 2011

DIY ideas - feather

V některých případech je dovoleno chlubit cizím peřím. Dokazuje to inspirace od J.P. Gautiera z přehlídky Haute Couture Fall 2011. Peří v různých barvách a formách je použito jako pokrývka hlavy a velmi extravagantní doplněk. Teď zbývá jen přemýšlet jak doplněk zpracovat tak, abych nevypadala jako paní s vycpaným papouškem na hlavě...

Image: elle.com

Image: elle.com

pondělí 24. října 2011

Knitted headband with bow - English version


I would like to present my first knitted piece. If you can't knit you can use other materials.

White and blue necklace


I created this necklace while thinking about my last summer. You can learn how to work with polymer clay (I used clay named Fimo). Enjoy the tutorial!

Zimní čelenka s mašlí

Dovoluji si všem prezentovat i s návodem můj první pletací pokus. Zima už klepe na dveře, tudíž je čas na výrobu praktických doplňků. Vzhledem k tomu, že mám ráda včelku dívčí a roztomilé věci, rozhodla jsem se uplést čelenku to třeskuté zimy. Pokud plést neumíte, nebo nemáte nikoho, kdo to provede za vás, alternativně můžete pleteninu nahradit elastickou netřepivou látkou.

úterý 18. října 2011

Modrobílý náhrdelník

Jako vzpomínka na léto vznik tento modrobílý fimo náhrdelník. V návodu je také vidět výroba žíhaného fima a výroba fimo kuliček.


pondělí 17. října 2011

Knitting mania!

Image: http://louisedungate.files.wordpress.com/2010/05/grannies.gif

Rozhodla jsem se začít plést. Ano, slyšíte dobře. V okolí jsem sklidila udivené pohledy, proběhly i narážky na to, že pletou jenom stařenky. Pletla jsem naposled nejspíš v deseti letech a moje pokusy byly dost neforemné. Nyní jsem si troufla na tuhle disciplínu znova, poučena modernímu technologiemi jako je internet. Zcela nepřekvapivě je internet plný skvělých videí, podle kterých se naučí plést i téměř laici, jako jsem já. Moje výsledky uvidíte později, zatím se podělím o návody pro začátečníky:
I have started to knit. Looking like old granny I have learned how to knit from these Youtube videos. I am going to present the final products later in my DIY tutorials.

Victorian brooch - English version

I decided to create a brooch inspired by the Victorian era and a female black and white portraits. This tutorial is quick and easy for everyone.

Viktoriánská brož

Inspirována viktoriánskou érou a portréty dam, jsem se rozhodla vytvořit malý a rychlý návod na výrobu brože. Tento návod je tak jednoduchý, že jej zvládne opravdu každý.





















čtvrtek 13. října 2011

DIY ideas - Victorian Era

Nazpět v čase do období romantických dam a vznešených šperků... Nápad ji již v hlavě, takže už jen zpracovat. Brzy uvidíte výsledky!
Back in time into the Victorian era. I already have an idea so now it´s time for realization. You will see results as soon as possible!
Image: elle.com

DIY ideas - dots

Puntíky jsou všude! Alespoň tuhle módní sezónu si návrháři užívají puntíků do sytosti. Nejen proto jsem se nechala inspirovat k tvorbě puntíkovaného svetříku. A mám pocit, že nezůstane jen u něj...
Dots are everywhere! At least this fashion season the fashion designers enjoy them so much. Not only because of that I was inspired to create dotted sweater. And I feel it´s not at last...

středa 12. října 2011

Dotted sweater - english version

So finally it's here and I am publishing my first DIY tutorial. It's a cute dotted sweater. Surely you can also sew or glue the dots, but I prefer this kind of look. 

Svetr s puntíky

Takže je to tady, konečně publikuji svůj první příspěvek a DIY návod. Jedná se o svetřík s vplstěnými puntíky.
Puntíky by šlo jistě např. našít atd, ale mám ráda souhru stejných materiálů. 
Zde je výsledek a hned za ním bude následovat návod:




neděle 9. října 2011

Vítám Vás

Srdečně vítám všechny návštěvníky blogu MayDIY. Tento blog chci převážně věnovat tvorbě návodů na úpravu a tvorbu oblečení, šperků, bytových doplňků atd...Prozatím omluvte špatné formátování stránek, zatím se vše učím. Děkuji za shlédnutí a těším se na Vaše komentáře.
Welcome everyone to my blog MayDIY. I would like to create DIY tutorials about fashion, jewerly, accessoires and interior design. Please excuse my bad English ;) Thank you for reeding and im looking for your comments
Adéla