čtvrtek 2. února 2012

Colorful bracelet /Barevný náramek

Ačkoliv nejsem velkou fanynkou náramků, výrobě tohoto jsem neodolala. Jeho největší předností je, že jej můžete libovolně barevně nakombinovat. Dojít na způsob pletení mi trvalo poměrně dlouho, proto se může stát, že jej sestavíte až na několikátý pokus. Tím vás ale nechci odradit, samotné pletení je hotové tak do 10 minut. Ve tvoření mi pomohl také tento inspirující DIY návod.
I am not so big bracelet fan, but i didn't resist and I created this bracelet. It's biggest quality is that you can make plenty colorful variations. It took me a lot of time to crack the weaving code, so don't be disappointed if you can't do it at the first time. But anyway the weaving itself takes cca 10 minutes. I was also inspired by this great DIY bog and tutorial

my bracelet

 my inspiration/image: style.com



 Budete potřebovat: 40 cm silnějšího zlatého řetízku ( záleží na průměru zápěstí), cca 8 kusů bavlnek (smíchala jsem 4 kusy růžové s 1 oranžové a pak 4 kusy citronově zelené), 2 pinetky, náramkové komponenty (dále).
You 'll need: golden chain 40 cm (depends on you wrist ), cca 8 pieces of embroidery cotton threads ( I mixed 3 pink with 1 orange and 4 yellow), 2 bobby pins, bracelet components (you 'll see it further)



 Bavlnku rozdělte do vláken, doporučuji 3x delší než konečná délka náramku. Tj. 60 cm bavlnky na 20 cm náramku. Nejspíš to bude hodně, ale alespoň nenastane situace, že vlákno bude příliš krátké. Pevně svažte bavlnku uzlem. Každou část zajistěte pinetkou. Pinetka slouží podobně jako jehla a usnadňuje provlékání.
Measure and cut the cotton (make the yarn 3x longer then final bracelet - my bracelet should be 20 cm long so I needed 60 cm long cotton.) The yarn 'll be probably longer, but it's better than shorter one. Make a knot at the end of the thread. Put the boby pin at the fibers. Boby pin is used like a needle.


Zespoda provlékněte přesně v polovině řetízku bavlnky. Od té doby musíte provlékat vždy zespoda.
Put the thread under the link and over to the top. You have to put the thread always from under to the top.

To samé proveďte v sousedním očku s druhou barvou.
 Make it also with the second color in the next link. 



Poté si zvolte, kterou barvou začnete provlékat dál a tento systém musíte zachovat. Takže žlutá - růžová - žlutá  - růžová....
Then choose which color 'll you start weaving. I have chosen the yellow one. Repeat the system all the time. First the yellow,  then pink, yellow, pink....




 Pokračujte až do konce řetízku. Poté opět zauzlujte. Continue the weaving untill you have finished to the end of the chain. Make a knot.



 Připevněte komponenty a náramek je hotov. Add the bracelet components and the bracelet is ready to wear!

2 komentáře: