úterý 31. ledna 2012

Art Deco earrings

S vidinou přicházejícího jara jsem se rozhodla nakouknout do módní kuchyně nových jarních kolekcí. Jako obdivovatelka meziválečného období jsem samozřejmě fascinovaná Art Deco stylem. Hlavní zásady zní: geometrie, zlato luxus. Moje náušnice sice nejsou ze zlata, ale věřím, že v pravém provedení by mne nejspíš zruinovaly (i když takovým dárkem na Valentýn bych nepohrdla;) Jako bonus krásně prodlouží krk a jsou vhodné pro kulatý a hranatý obličej. (Omluvte prosím sníženou kvalitu fotek, tvořící mánie mne většinou chytne večer;)

While I was thinking about spring  I started to watch the new spring trends. I admire the 20's and 30's, and I am also a big fan of Art Deco style. The main principles of this style are: geometry, gorld and luxury. My earrings aren't from gold (it 'll probably ruin my account), but I tried to make them from simple jewellery components.. They have a great longer-neck effect, so they are great for people with found or square face. (Please excuse the lower quality of photos, I have my DIY sessions usually at night;)


Inspirace/Inspiration:
Ready to wear Alberta Foretti inspiration - image: vogue.uk

Jack Vartain earrings - image: style.com
 Moje verze: / My version:





 Budete potřebovat: kleště na šperky, lepící pistoly, nůžky, zlatou folii cca 3x6 cm, 2m jemného zlatého řetízku, kousek filcu, 2 zlaté korálky, 2 ketlovací nýtky, 2 náušnicové háčky, 2 ketlovací kroužky.
You 'll need: Jewellery pliers, glue gun, scissors, golden foil (cca 3x6 cm), 2 m of fine golden chain, a small piece of felt, 2 golden beads, other classic earring components.
Řetízek naštípejte na 20 ks po 10 cm. Cut 20 pieces of chain, one piece 'll be 10 cm.
Řetízky opatrně nalepte na kousek filcu (cca 2 cm x 3,5 cm). Pořádně zafixujte. Glue the chains carefully at the felt (cca 2x3,5 cm). Fix properly.
 Prostředkem filcu provlečte ketlovací nýt, zalepte z druhé strany a zbytky filcu opatrně odstříhněte. Put the rivet trouht the felt and dlue the second side of the felt.Cut all the unnecessary felt of.
 Na folii přeložte okraje, tak aby vám zbyl obdélník (vydělený na půl) o kousek větší, než zbylý filc. V záhybu propíchněte dírku. Fold the foil. Try to have it a bit bigger than your felt (see. in next picture). Puncture in the fold.
Vložte nýt do dírky a nalepte filc na plíšek z obou stran. Pozor, plech  při lepení pěkně pálí! Put the rivet into the hole and glue the felt. Careful it gets hot!
 Zastřihněte rohy plíšku, viz obrázek. Cut the edges as in the picture.
 Připevněte komponenty. Complete the components.
A je hotovo. Jak se  vám líbí? And it's done. How do you like it?

1 komentář:

  1. Tenhle nápad se mi hrozně moc líbí, a ty naušnice se ti opravdu povedly. :)

    OdpovědětVymazat